Bouwblokken

Aan de hand van speelgoed een voorstelling maken van het idee/product aan de hand van bouwblokken en educatief speelgoed.
Voorbeeld: Leerlingen bouwen een  al dan niet werkend model/voorstelling van hun idee of product. Dit doen ze aan de hand van alledaagse voorwerpen, hiermee proberen ze tot een snel en relatief goedkoop resultaat te komen.  Hier mee gaan ze aan de slag om het product te verbeteren.
Afh. van de context
1-X
LEGO ( Technics, Wedo, Mindstroms), K’nex, Meccano, Kapla, Clics, ….
3D printer
Verloop
  1. De leerlingen maken een keuze uit welk soort “bouwblokken” ze hun model/voorstelling/prototype gaan opbouwen en gaan hiermee aan de slag.  
  2. Dit kan een simpele visuele voorstelling zijn die enkel de vorm en verhoudingen weergeeft. Zijnde op schaal of ware grote. 
  3. Afhankelijk van de keuze kan er ook functionaliteit in het model gestoken worden. Zo kan er bijvoorbeeld door het gebruik van LEGO (Technics, Wedo, Mindstorms) beweging gecreëerd worden door motoren en tandwielen. Of “intelligentie” door het gebruik van sensoren. Afhankelijk van de leeftijd en het gewenste eindresultaat zijn hier verschillende pakketten voor. 

TIP: Aan de hand van “The free universal construction kit”en een 3D printer kunnen connectiestukjes geprint worden die de overgang maken tussen verschillende types/merken van bouwblokken.